Champagne met sleeve

Deze Champagne met sleeve is verfrissend en fruitig en heeft een getoaste smaak. Door de lange rijping van de Champagne in de krijtgrotten zijn de belletjes zeer verfijnd en subtiel.

Artikelnummer: HDH010100-1 Categorieën: ,

Beschrijving

De Hélène Delhéry Champagne is gemaakt door Paul Censier. Door zijn deskundigheid, kwaliteiten en passie voor het product is de Hélène Delhéry Champagne verfijnd, zuiver en sensueel.

De champagnes van Hélène Delhéry zijn echte pareltjes, gevormd door zowel de mens als het gebruik van moderne productiemiddelen. De champagnes hebben een minimale rijping van vijftien maanden.

Geschiedenis van de Hélène Delhéry Champagne

In het jaar 1048 trof de Champagnestreek een ernstige droogte en zijn de wijnranken verwoest. De relieken van Sainte-Hélèna, bewaard in de abdij van Saint-Sindulphe, zijn als bijgeloof tentoongesteld om de plaag te stoppen. Na deze tentoonstelling viel in de regio zware regen. Als herinnering aan dit wonder werd daarom een kruis gebouwd, precies tegenover het wijndomein van Hélène Delhéry.

De wijnmakers van Hautville vestigden zich in 1936 definitief bij de ingang van Hautvillers op de weg van Epernay, de Côtes de Lhéry, gelegen tussen de rechteroever van de rivier de Marne en de heuvels van de Montagne de Reims. Hautvillers is het beroemdste dorp in de Champagnestreek en ook de geboorteplaats van Dom Pérignon, de man die de manier van champagne maken ooit per ongeluk heeft uitgevonden door een stille wijn een tweede keer te laten vergisten.

Extra informatie

Land

Frankrijk

Herkomstgebied

Champagne

Wijnhuis

Helene Delhery

Blend

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Geur

Verfrissend fruitig met hinten van Brioche.

Smaak

Getoast, zuiver en rijk.

Bewaarpotentieel

Champagne is over het algemeen vrij langs houdbaar. Drink hem binnen 5 jaar.