Nabygelegen wijngeschenk: Chenin & Cabernet

De Nabygelegen Chenin Blanc heeft een mooie goudgele kleur. De geur is complex, met aroma’s van groene vijgen, kruisbessen en hout. De smaak van de wijn is sappig, met tropisch fruit, vanille en noten. De natuurlijke zuren zijn goed in balans met het fruit. De Chenin Blanc is een verrassend lekker alternatief voor op hout gerijpte Chardonnay wijnen.

De Nabygelegen Cabernet Sauvignon is  mooi rood van kleur. De geur is vol met geuren uit het bos, kersen en bramen. De wijn heeft een fijne zuurgraad en een volle afdronk.

 

Artikelnummer: COL040218-1-1 Categorieën: ,

Beschrijving

Chenin Blanc en Cabernet wijnen komen van het wijnhuis Nabygelegen. Wijnmaker James McKenzie maakt naast deze wijnen een hele serie aan gastronomische wijnen. Zijn wijnhuis is gevestigd in de Bovlei vallei, net buiten Wellington Zuid-Afrika. Het klimaat hier is ideaal voor de druiven. Door het samenspel van de bergen, de wind, de warme zomers en nattere koudere winters heerst er hier een perfect microklimaat.

De druiven komen van koele hellingen die op het zuiden gericht zijn. Ze staan dus van de zon af, 220 meter boven zeeniveau. De druiven van de Nabygelegen wijnen zijn met de hand geplukt. Omdat de druiven erg gevoelig zijn voor te hoge temperaturen, zijn de druiven in de koelere, vroege uurtjes geoogst en direct naar de kelders gebracht. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het fruit in de druiven optimaal bewaard blijft. Dit zijn de perfecte omstandigheden om mooie, klassieke wijnen te maken.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Wellington

Wijnhuis

Nabygelegen

Blend

Cabernet Sauvignon, Chenin Blanc

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!