Private Label Sauvignon Blanc (ZAF) 2021

Deze Private Label Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika is afkomstig van het wijnhuis Snow Mountain. De wijn heeft de geur van groen gras met een peperige ondertoon. De smaak is fris met een fruitige afdronk.

Artikelnummer: KSB020119 Categorie:

Beschrijving

De Private Label Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika wordt gemaakt door het wijnhuis Snow Mountain. De wijn dankt zijn naam aan de ligging van de wijngaarden, vlakbij de berg ‘Sneeuwkop’. James Mckenzie produceert hier wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah.

Wijn uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kennen we als een van de landen van de ‘Nieuwe Wereld’. Voor zover bekend werden hier in de zeventiende eeuw al wijnstokken aangeplant. De apartheid remde de ontwikkeling en export van de wijnen, maar vanaf de jaren 90 zijn zowel de kwaliteit als de export van de wijnen gegroeid. Hierdoor is Zuid-Afrika niet meer weg te denken als wijnland.

Zuid-Afrika heeft een heel divers klimaat. De meeste wijnen zijn afkomstig uit de Kaapprovincie, want in de rest van het land zijn de temperaturen te hoog. De bekendste wijnregio’s zijn Franschhoek, Swartland, Wellington en Stellenbosch.

Extra informatie

Land

Zuid-Afrika

Herkomstgebied

Coastal Region

Wijnhuis

SnowMountain

Blend

Sauvignon Blanc

Geur

In de neus kenmerken van appel, grapefruit en vers gemaaid gras.

Smaak

In de mond frisse zuren en fris fruit in de afdronk.

Spijs

Asperges en frisse salade

Bewaarpotentieel

Tot 3 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!