Colle Corviano wijngeschenk: Pinot Grigio & Montepulciano

De Montepulciano in dit Colle Corviano wijngeschenk is diep van kleur en heeft de geur van rood fruit en een vleugje chocolade. De smaak is rijk in fruit, met op de achtergrond een discrete houttoets. Veel smaak, maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.

De Pinot Grigio is licht van kleur. De geur van een intens boeket van witte vruchten zoals rijpe gouden appels en peren. De smaak is verfrissend met tonen van appel, perzik met een zachte zuurgraad. De afdronk is rond met wat kruiden en licht floraal.

 

Artikelnummer: COL040218-1 Categorieën: ,

Beschrijving

De Montepulciano in dit Colle Corviano wijngeschenk is gemaakt door het bedrijf van vader en dochter Del Tonno. De familie maakt machines voor de baksteenindustrie maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen.

Colle Corviano is een prachtig wijnhuis in de Abruzzen en staat bekend om de hoge kwaliteit Montepulciano d’Abruzze. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Er worden vooral inheemse rassen verbouwd, zoals Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen, wordt er gebruikgemaakt van micro-bullage en is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt. En daarnaast  is er per cuvée de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

Er wordt op de hogere wijnen houtrijping toegepast, maar weinig op nieuw hout en steeds meer op botte. De basiswijnen zijn druifzuiver, sappig, gemakkelijk drinkbaar en niet aangezuurd. De wijnen van de Pecorino druif tonen veel terroirinvloed, net als de Fonte Maggio bij rood

Naast dit Colle Corviano wijngeschenk verkopen we meer wijn van dit wijnhuis in onze wijnshop.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Abruzzen

Wijnhuis

Colle Corviano

Blend

Montepulciano

Geur

Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit.

Smaak

Rijk in fruit, levendig, met op de achtergrond een discrete houttoets.

Spijs

Lichte vleesgerechten, gevogelte maar ook lekker wanneer je een rode wijn bij visgerechten wilt drinken.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!