Wijngeschenk: Montepulciano Private Label

Deze Private Label Montepulciano is diep van kleur en heeft de geur van rood fruit en een vleugje chocolade. De smaak is rijk in fruit, met op de achtergrond een discrete houttoets. Daarbij is de wijn ook zeer fruitig, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken, en heeft hij een vleugje vanille die van de zes maanden durende houtrijping komt. Kortom, een wijn met veel smaak, maar zonder de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk. Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje koelt.

 

Artikelnummer: COL040218-2 Categorie:

Beschrijving

Deze Private Label Montepulciano is gemaakt door het Cantina Talamonti, een prachtig wijnhuis in de Abruzzen, dat bekendstaat om zijn hoge kwaliteit Montepulciano d’Abruzze. De wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Cantina Talamonti verbouwt vooral inheemse rassen, zoals Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk state of the art: zo zijn er peristaltische pompen, wordt er gebruikgemaakt van micro-bullage en werkt het filtersysteem niet met carbon maar met grind. Daarnaast is er per cuvée de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

Er wordt op de hogere wijnen houtrijping toegepast. De basiswijnen zijn druifzuiver, sappig, gemakkelijk drinkbaar en niet aangezuurd.

Extra informatie

Land

Italië

Herkomstgebied

Abruzzen

Wijnhuis

Colle Corviano

Blend

Montepulciano

Geur

Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit.

Smaak

Rijk in fruit, levendig, met op de achtergrond een discrete houttoets.

Spijs

Lichte vleesgerechten, gevogelte maar ook lekker wanneer je een rode wijn bij visgerechten wilt drinken.

Bewaarpotentieel

Tot 5 jaar na de oogst, maar nu perfect te drinken!